Betrouwbaarheid

1. Hoe betrouwbaar is Lady-Comp?

Het wetenschappelijk onderzoek dat zich toespitst op de betrouwbaarheid van onze cycluscomputers bevestigt dat Lady-Comp effectief een score van 0,7 op de Pearl-Index halen.

Meer over de Pearl Index
Klinische studies over Lady-Comp

2. Is het apparaat betrouwbaar voor iemand met een onregelmatige cyclus?

Ja. Onregelmatige cycli beïnvloeden de betrouwbaarheid van het toestel niet, maar zullen wel tot meer rode dagen leiden. Het absolute minimum is zes rode dagen, maar indien je cyclus bijvoorbeeld 2 weken afwijkt, zal het toestel 14 extra rode dagen aanduiden.

Meer info

3. Is pearly zo betrouwbaar als Lady-Comp?

Ja. Beide toestellen zijn 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag (pearl-index = 0,7).

Meer info

4. Werd Lady-Comp onderzocht door medische experts?

Ja. Meerdere klinische studies toonde duidelijk aan dat de Lady-Comp in staat is om een constante betrouwbaarheid van 99,3% (Pearl Index van 0,7) aan te houden voor de identificatie van onvruchtbare dagen.

Zie de klinische studies
Ze bevelen lady-comp aan

5. Hoe snel zal Lady-Comp accuraat zijn?

Lady-Comp is vanaf de eerste dag 99,3% betrouwbaar, maar het heeft uiteraard een leercurve om je cyclus te leren kennen. Gemiddeld duurt het ongeveer twee à drie maanden vooraleer het toestel een maximum aan groene dagen aangeeft. Hoeveel groene dagen dat precies is hangt af van de regelmaat van de cyclus en verschilt dus van vrouw tot vrouw. Als je op rode dagen toch seks wilt hebben, kun je een andere methode gebruiken, zoals condooms.

6. Wat is de bron van de gegevens die Lady-Comp gebruikt en hoe worden die verzameld?

Lady-Comp gebruikt de basale temperaturen die elke dag bij het ontwaken worden gemeten, evenals de menstruatiedagen (registratie "M") voor elke cyclus. Naarmate de temperatuur wordt gemeten, individualiseert het apparaat de gegevens om een ​​optimaal aantal groene dagen te bieden.

Meer info

7. Bestaat er een risico dat er fouten optreden bij het meten van de basale lichaamstemperatuur?

Nee. Het proces om de basale lichaamstemperatuur te meten wordt op intelligente manier gecontroleerd door Lady-Comp. Tijdens de temperatuurmeting, bevraagt de computer de sensor meerdere honderden maal per seconde. Hij wacht op een duidelijk gedefinieerde meting van de temperatuurverhoging. Wanneer de verhoging abnormaal is, bijvoorbeeld omdat de thermometer tijdens het meten verschoven is, zal Lady-Comp dat onmiddellijk ontdekken.

Wanneer de sensor bij het begin van de meeting niet correct geplaatst werd (bijv.: op de tong in plaats van onder de tong), zal Lady-Comp een basale lichaamstemperatuur meten die lager ligt dan die die in zijn geheugen opgeslagen liggen, en de meting dus niet opnemen.

Lady-Comp detecteert ook of je koorts hebt (de letter 'F' verschijnt op het scherm), en of de temperatuurmeting te vroeg afgebroken werd (een geluidssignaal moet het einde van de meting bevestigen). Het wordt echter aangeraden om je temperatuur niet te meten wanneer je ziek bent, om te vermijden dat de computer tegenstrijdige informatie wordt gevoed.

8. Ik werk in ploegendienst, s’ morgens, s’ avonds en soms s’ nachts. Kan ik Lady-Comp gebruiken?

Ja. Daarvoor hoef je enkel het uur van de wekker de dag voordien te herprogrammeren. Je moet ook minimum 5 uur slapen, wanneer dit niet kan meet dan je temperatuur niet. De aanduiding blijft voor 99,3% betrouwbaar.

9. Heeft Lady-Comp een soort "opstartperiode" nodig waarin ik de pil nog voort moet gebruiken?

Nee. Het "onvruchtbare" of "groene" signaal is net als betrouwbaar op de eerste dag van gebruik als het is na twee of drie maanden. Het verschil is dat het in het begin minder vaak oplicht.

10. Ik geef nu borstvoeding en heb mijn maandstonden niet. Is Lady-Comp dan ook betrouwbaar?

Ja. Lady-Comp kan inderdaad gebruikt worden tijdens de periode van borstvoeding, en dat wordt zelfs aangeraden wanneer je deze methode wilt toepassen na de terugkeer van uw maandstonden. Let wel dat die terugkeer niet te voorspellen valt en dit bij iedere vrouw anders is, en tijdens maar ook pas na het einde van de borstvoeding kan zijn. Het toestel blijft ook hier voor 99,3% betrouwbaar bij correct gebruik, dus bij het goed opvolgen van de aanduidingen.

Tijdens de borstvoeding wordt in ieder geval aangeraden om bescherming te gebruiken tijdens het vrijen, want enkel onder zeer strikte voorwaarden blijft men voor een periode van ongeveer 6 weken onvruchtbaar. Lady-Comp zal steeds rode dagen aangeven (“onveilig”) en dit totdat je opnieuw je maandstonden krijgt. Het toestel zal de terugkeer van de eisprong snel bepalen (dankzij de voorafgaande temperatuurmetingen die opgeslagen zitten) en zal groene dagen beginnen aangeven.

Na 2 à 3 cycli zal het toestel dan een optimaal aantal groene dagen aangeven, afhankelijk van de regelmaat van de menstruatie (hoe regelmatiger, hoe meer groene dagen. Na een zwangerschap en borstvoeding kan dat soms iets langer duren).

11. De zaadcellen van een man kunnen tot 5 dagen overleven. Dit is toch iets dat het toestel niet kan meten. Is het dan wel veilig om in 'een groene' periode seks te hebben?

Ja. De spermatozoïden blijven actief en vruchtbaar gedurende maximaal 120 uur (5 dagen) na de geslachtsgemeenschap. Dus, de periode waarin een vrouw zwanger kan worden zich beperkt tot 6 dagen per cyclus: 5 dagen voor de eisprong en de dag waarop ze ovuleert.

Lady-Comp is geprogrammeerd om rekening te houden met deze periode. Wanneer je elke morgen je basale lichaamstemperatuur meet voor je opstaat, zal de cycluscomputer uw gegevens analyseren om je individuele vruchtbaarheidscyclus te bepalen. Het voorspelling is heel veilig. De aanduiding is voor 99,3 % betrouwbaar en geldig voor de volgende 24u.

Meer info.

12. Hoe kan Lady-Comp mijn vruchtbare dagen voorspellen?

De eisprong zorgt voor een lichte maar significante verhoging van de basale lichaamstemperatuur. Deze temperatuurverhoging duurt tot aan het begin van de menstruatie. Lady-Comp is ontworpen om die temperatuurverhoging te identificeren en dus ook de dag van de eisprong.

Op basis van uw eigen dagelijks gemeten basale lichaamstemperatuurgegevens, berekent Lady-Comp dan een pronostiek/voorspelling voor de volgende 6 dagen. Deze pronostiek is voor 99,3% betrouwbaar. Er wordt rekening gehouden met de levensduur van spermatozoïden en de variaties in de duur van uw eigen cyclus. Na het meten van je morgen basale lichaamstemperatuur brandt op de computer een groen lichtje wanneer je onvruchtbaar bent en een rood wanneer je vruchtbaar bent (oranje betekent dat de computer nog in de leerfase zit).

Meer info

13. Is het toestel nog steeds betrouwbaar wanneer twee eisprongen plaatsvinden tijdens de cyclus?

Ja. Wanneer een dubbele eisprong plaatsvindt, gebeurt dit binnen een interval van 24u. Het toestel is ontworpen om rekening te houden met deze mogelijkheid en blijft betrouwbaar voor 99,3%.

14. Mijn slaap wordt regelmatig onderbroken. Wat is de betrouwbaarheidsgraad van Lady-Comp onder zulke omstandigheden?

Het is nodig om minimum 5 uur te slapen voor de basale temperatuurmeting. Wanneer je slaap te vaak onderbroken werd, kun je ervoor kiezen die dag de temperatuurmeting over te slaan. Onregelmatige nachten hebben geen invloed op de betrouwbaarheid van het toestel maar het kan wel zijn dat je een toename van het aantal rode dagen opmerkt.

15.Wat is de levensduur van Lady-Comp? Is het gegarandeerd?

Lady-Comp heeft een minimale levensduur van 7 jaar. Veel gebruikers gebruiken het echter al meer dan 15 jaar. Reserveonderdelen zoals de thermische sensor zijn desgewenst apart te bestellen in onze webshop. Voor specifieke reparaties staat onze technische dienst tot je beschikking via telefoon, internet of e-mail.

De garantie op de Lady-Comp is twee jaar en is inclusief eventuele ontwerp- of fabricagefouten.