1. Het alarm gaat af

Schakel het alarm uit of activeer Lady-Comp door op eender welk knop te drukken.

2. Meet

Plaats de thermometer 30 tot 60 seconden onder je tong tot je een geluidssignaal hoort ter bevestiging.

3. Vruchtbaarheid aflezen

De computer geeft de temperatuur en je vruchtbaarheidsindicator weer voor de komende 24 uur.


Vruchtbaarheidsindicatie

De vruchtbaarheid wordt na de meting aangegeven door een groen, geel of rood display (zie hieronder). Het aantal groene dagen zal gedurende de 3 eerste maanden dat je het toestel gebruikt progressief stijgen.

99,3% betrouwbaar

De vruchtbaarheidsindicatie is voor 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag dat je het toestel gebruikt (Pearl Index = 0,7). Als het toestel niet voldoende informatie krijgt of deze niet kan interpreteren, zal het aantal gele dagen stijgen.

De beste dag voor de verwekking

De vruchtbaarste dag is twee dagen voor de ovulatie. Deze dag wordt precies aangegeven door de weergave van het pictogram "kind" op de vruchtbare dagen. Om je kansen om zwanger te worden zo groot mogelijk te maken, moet je dus geslachtsgemeenschap hebben wanneer het pictogram wordt weergegeven. Lees meer over hoe Lady-Comp je kan helpen om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

Groen scherm

groen = onvruchtbare dag

Je bent in de onvruchtbare fase - bevruchting zal niet plaatsvinden. Het apparaat houdt rekening met de levensvatbaarheid van het sperma. Je hebt geen andere beveiliging nodig. Groen betekent "Je kunt zonder zorgen".

Geel scherm

geel = aan het leren

Het lichaam is geen computer en de cyclus kan veranderen. Wanneer Lady-Comp een cyclusafwijking ontdekt of vaststelt, wordt deze geel weergegeven. Let op de gele dagen.

Rood scherm

rood = vruchtbare dag

Je bent in de vruchtbare fase. Als je geen ongeplande zwangerschap wilt, zorg er dan voor dat je jezelf beschermt - het is maar een paar dagen. Als je een zwangerschap wilt, is het nu tijd om te handelen!

Blauw scherm

blauw = mogelijke zwangerschap

Je bent misschien zwanger. Lady-Comp geeft een mogelijke zwangerschap aan 4 tot 5 dagen na de vermoedelijke datum van conceptie. Vanaf de 18e dag na de bevruchting kan Lady-Comp de zwangerschap bevestigen.


pearly-display.jpg

Met pearly

De procedure met pearly is dezelfde, maar het scherm geeft een pijltje weer dat naar een gekleurd bolletje wijst om je vruchtbaarheid weer te geven.

Steeds preciezer

In het begin moet je je temperatuur zo regelmatig mogelijk meten. Hoe meer informatie het toestel opneemt, hoe gemakkelijker het wordt om het aantal vruchtbare dagen (rood) te verkleinen.

Na drie maanden, kun je je gegevens uploaden op onze website en een gedetailleerd verslag over je cycli afdrukken (PDF-bestand).

En dat is nog niet alles! Lady-Comp biedt vele functies om alles te weten te komen over je cyclus en je vruchtbaarheid.