Technische vragen

1. Wordt Lady-comp geaccepteerd in handbagage op de luchthaven?

Over het algemeen is het mogelijk om elektronische apparatuur zoals de Lady-Comp, een camera of zelfs een laptop mee aan boord te nemen. Sommige apparaten die storing kunnen veroorzaken, zoals mobiele telefoons, moeten echter worden uitgeschakeld tijdens het opstijgen en landen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, neemt u contact op met uw vervoerder voor informatie over het beleid inzake het gebruik van elektronische apparaten aan boord.

2. Mijn scherm werkt niet meer. Het apparaat doet het nog wel, maar het scherm is blanco. 

Het scherm moet mogelijk worden vervangen of opnieuw worden gekalibreerd. Neem in dit geval contact met ons op.

3. Mijn Lady-Comp geeft foutcode 112-13 weer. Wat moet er gedaan worden ?

Error 112-13 betekent dat de klokbatterij moet worden vervangen. In onze webshop kunt u een nieuwe batterij bestellen. Houd er rekening mee dat het retourneren van het apparaat noodzakelijk is.

4. Hebben stemming / somberheid / stress invloed op de resultaten?

Stress ervaren tijdens de folliculaire fase (van de eerste dagen van de menstruatie tot de eisprong) kan ervoor zorgen dat de eisprong al dan niet wordt uitgesteld. Dit kan daarom de lengte van de cyclus verlengen en in sommige gevallen de vruchtbaarheid beïnvloeden. Een onregelmatige cyclus kan ook in verband worden gebracht met een verstoorde levensstijl (vermoeidheid, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, enz.). Als je een onregelmatige cyclus hebt, heb je waarschijnlijk meer rode dagen. De indicaties van het apparaat zijn echter nog steeds 99,3% betrouwbaar.

5. Ik wil mijn Lady-Comp aan een vriendin geven, wat moet ik doen?

Je moet de gegevens wissen om er zeker van te zijn dat foutieve gegevens de werking van het apparaat niet verstoren. Hiervoor kun je de procedure raadplegen die in de gebruikershandleiding wordt beschreven. Na het wissen van de gegevens zul je zien dat de gegevens nog steeds zichtbaar zijn op het apparaat. Dit zijn voorbeeldgegevens die na de eerste nieuwe meting worden gewist. Na het verwijderen raden we je aan om de nieuwe menstruatiedata handmatig in te voeren, te beginnen bij de oudste indien deze beschikbaar zijn. Je kunt dan de wekker voor de volgende ochtend plannen. Het gebruik van het alarm is alleen nodig voor de eerste meting. Je kunt dan meten zonder het alarm te gebruiken.

6. Hoelang werkt Lady-Comp zonder de batterij op te laden/vervangen?

Het toestel kan ongeveer 2 tot 3 maanden gebruikt worden met volle batterijen. De levensduur van de batterij kan toch variëren – afhankelijk van het gebruik.

7. In welk jaar werd Lady-Comp geproduceerd?

Ons eerste toestel, Baby Comp, werd getest en op de markt gebracht vanaf het einde van de jaren ’80, in Zwitserland en in Duitsland, nadat de specifieke sensor die nodig is voor de goede werking van het toestel ontworpen werd. Pearly kwam in 2004 op de markt, nadat de twee anticonceptiemonitors Lady-Comp en Baby-Comp klinisch getest werden. Een nieuwe generatie van onze apparaten, Lady-Comp basic, Lady-Comp en Lady-Comp baby, is in 2015 gelanceerd. In 2021 wordt de nieuwste generatie Lady-Comp gelanceerd, met de functies van Lady-Comp en Lady-Comp baby.

Meer info

8. Wanneer ik mijn pearly aansteek verschijnt “BA:07”.  Wat betekent dit (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017)?

Dit betekent dat de levensduur van de batterij bijna ten einde is en die vervangen moet worden. Het toeste toont de tekens “BA:09” tot “BA:01” naargelang de batterij ontladen is. Wanneer de batterij ontladen is, moet het toestel naar ons teruggestuurd worden om de batterij te vervangen. Verlies van gegevens is echter uitgesloten (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017).

Een nieuwe batterij bestellen

9. Hoe lang duurt de batterij van pearly (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017)?

De levensduur van de batterij is ongeveer 3 jaar. Bij het aanzetten geeft het toestel een melding weer wanneer de batterij leeg is ("BA09": batterij vervangen, "BA01": batterij leeg). Er is echter geen gevaar voor een verlies aan gegevens. Wanneer de batterij te vervangen is, gebeurt dit in Duitsland. Het kan dus één à twee weken duren voor je je toestel terug hebt (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017).

Een nieuwe batterij bestellen

10. De sensor meet de temperatuur niet meer en ik begrijp niet waarom.

Als je meet zonder de wekfunctie te gebruiken en er wordt drie dagen niet gemeten, wordt, wordt de meetperiode weer vrijgegeven en is een meting de volgende dag alleen mogelijk in combinatie met een geactiveerde wekker. De meetperiode is dan afgestemd op de wektijd (-3/+3 uur).

11. Ik zou graag mijn Lady-Comp weer aanzetten die ik al 5 jaar niet meer gebruikt heb. Moet ik iets speciaals doen voor ik die weer aanzet?

Je moet ook alle gegevens die in het geheugen opgeslagen zitten wissen om er zo zeker van te zijn dat geen enkel foutief gegeven de goede werking van het toestel zou verstoren. De procedure om dit te doen kun je terugvinden in uw handleiding.

12. Ik gebruik Lady-Comp baby en wij wensen een baby. Ik heb één geslachtsgemeenschap geregistreerd en sinds deze morgen knipperen afwisselend drie kleuren. Kan dit een kans op zwangerschap betekenen (enkel voor modellen verkocht tussen 2015 en 2020)?

Het is een mogelijkheid van zwangerschap. Het knipperen van 3 lichtjes duidt op een waarschijnlijke zwangerschap. Wanneer de 3 lichtjes continu oplichten, is de zwangerschap bevestigd.

13. Vertelt Lady-Comp u wanneer uw menstruatie zal plaatsvinden?

Lady-Comp geeft een prognose van de menstruatie voor de komende 6 maanden via de cycluskalender.