Een keuze maken

1. Wat is Lady-Comp?

Lady-Comp is een computer die precies weet wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Aan de hand van het opslaan van je maandstonden en dagelijkse metingen van je basale temperatuur, geeft de computer een vruchtbaarheidsindicator weer. Je vruchtbaarheid wordt na het meten weergegeven door een groen (onvruchtbaar) of rood (vruchtbaar) licht die 24u geldig is. De vruchtbaarheidsindicatie is voor 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag dat je het toestel gebruikt (Pearl Index = 0,7).

Meer info

2. Is Lady-Comp ook geschikt tijdens de menopauze?

Ja. Lady-Comp kan gebruikt worden tijdens de peri-menopauze. Wanneer Lady-Comp een uitgestelde of overgeslagen ovulatie waarneemt, zal het toestel dit aanduiden door een flikkerend geel lichtje. Wanneer het groene lichtje verschijnt (onvruchtbaar), kan dit altijd als 99,3% betrouwbare anticonceptie beschouwd worden.

3. Wat is het verschil tussen Lady-Comp en pearly?

Lady-Comp en pearly zijn geschikt voor vrouwen die hun vruchtbaarheid op een veilige en natuurlijke manier willen beheren.

Pearly is compacter dan Lady-Comp en minder duur in aanschaf. Hij heeft echter een lagere temperatuurhistorie en heeft geen kleurendisplay. De Lady-Comp-sensor kan ook door de gebruiker worden vervangen, wat niet het geval is met de pearly.

Lady-Comp biedt ook gedetailleerde cyclusinformatie en functies ter ondersteuning van de zwangerschap.

Vergelijk onze modellen

4. Ik heb een kinderwens. Wordt de ovulatiedag weergegeven door Lady-Comp?

De optimale dag voor conceptie is de tweede dag voor de ovulatie. Lady-Comp geeft deze dag met grote precisie aan door op de vruchtbare dagen het "kind"-icoontje te tonen.

Meer info

5. Ik heb een onregelmatige cyclus. Is het voor mij ook mogelijk om dit methode te gebruiken?

Ja. Onregelmatige cycli beïnvloeden de betrouwbaarheid van het toestel niet, maar zullen wel tot meer rode dagen leiden. Het absolute minimum is zes rode dagen, maar indien je cyclus bijvoorbeeld 2 weken afwijkt, zal het toestel 14 extra rode dagen aanduiden.

Meer info

6. Ik had graag een Lady-Comp bestellen voor mijn dochter. Zijn er bepaalde dingen een jong meisje moet rekening houden bij het gebruik van dit toestel?

Lady-Comp is een betrouwbare methode, op voorwaarde dat de aanduidingen van de vruchtbare (geel of rood) of onvruchtbare (groen) dagen strikt worden nageleefd, afhankelijk van het gewenste doel. Het is niet altijd gemakkelijk voor een jong paar om deze discipline toe te passen, vooral tijdens de eerste geslachtsgemeenschap. Daarom bevelen wij het gebruik van Lady-Comp in dit geval niet aan.