FAQ onderwerpen
Een keuze maken
1. Wat is Lady-Comp?

Lady-Comp is een computer die precies weet wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Aan de hand van het opslaan van je maandstonden en dagelijkse metingen van je basale temperatuur, geeft de computer een vruchtbaarheidsindicator weer. Je vruchtbaarheid wordt na het meten weergegeven door een groen (onvruchtbaar) of rood (vruchtbaar) licht die 24u geldig is. De vruchtbaarheidsindicatie is voor 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag dat je het toestel gebruikt (Pearl Index = 0,7).

Meer info

2. Is Lady-Comp ook geschikt tijdens de menopauze?

Ja. Lady-Comp kan gebruikt worden tijdens de peri-menopauze. Wanneer Lady-Comp een uitgestelde of overgeslagen ovulatie waarneemt, zal het toestel dit aanduiden door een flikkerend geel lichtje. Wanneer het groene lichtje verschijnt (onvruchtbaar), kan dit altijd als 99,3% betrouwbare anticonceptie beschouwd worden.

3. Wat is het verschil tussen Lady-Comp en pearly?

Lady-Comp en pearly zijn geschikt voor vrouwen die hun vruchtbaarheid op een veilige en natuurlijke manier willen beheren.

Pearly is compacter dan Lady-Comp en minder duur in aanschaf. Hij heeft echter een lagere temperatuurhistorie en heeft geen kleurendisplay. De Lady-Comp-sensor kan ook door de gebruiker worden vervangen, wat niet het geval is met de pearly.

Lady-Comp biedt ook gedetailleerde cyclusinformatie en functies ter ondersteuning van de zwangerschap.

Vergelijk onze modellen

Meer vragen
Betrouwbaarheid
1. Hoe betrouwbaar is Lady-Comp?

Het wetenschappelijk onderzoek dat zich toespitst op de betrouwbaarheid van onze cycluscomputers bevestigt dat Lady-Comp effectief een score van 0,7 op de Pearl-Index halen.

Meer over de Pearl Index
Klinische studies over Lady-Comp

2. Is het apparaat betrouwbaar voor iemand met een onregelmatige cyclus?

Ja. Onregelmatige cycli beïnvloeden de betrouwbaarheid van het toestel niet, maar zullen wel tot meer rode dagen leiden. Het absolute minimum is zes rode dagen, maar indien je cyclus bijvoorbeeld 2 weken afwijkt, zal het toestel 14 extra rode dagen aanduiden.

Meer info

3. Is pearly zo betrouwbaar als Lady-Comp?

Ja. Beide toestellen zijn 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag (pearl-index = 0,7).

Meer info

Meer vragen
Gebruiksadvies
1. Is er een teken dat verschijnt tijdens een anovulatoire fase?

Anovulatoire cycli worden gerapporteerd in het menu "Cyclusstatistieken". Het aantal anovulatoire cycli wordt in de rechterbovenhoek van het scherm weergegeven, onder het aantal geregistreerde totale cycli. De rechterkolom toont het aandeel van de anovulatoire cycli in het totaal. In de linkerkolom staat ook het aandeel van de cycli met een geel lichaamsgebrek.

Zie deze pagina voor meer informatie
Je kunt ook een rapport over je gegevens maken om meer details te krijgen

2. Moet u zich onthouden van alle geslachtsgemeenschap bij het starten van Lady-Comp?

Natuurlijk niet. De Lady-Comp-displays zijn vanaf de eerste dag voor 99,3% betrouwbaar. Er zijn echter gemiddeld twee tot drie cycli nodig om het apparaat een optimaal aantal groene dagen te laten weergeven. Als je tijdens de rode dagen geslachtsgemeenschap wilt hebben, moet je een aanvullend middel gebruiken, zoals een condoom.

3. Blijft het systeem betrouwbaar als ik de dag ervoor veel alcohol heb gedronken?

Ja, zolang je minimaal 5 uur hebt kunnen slapen, kun je de volgende ochtend meten. Als u zich echter extreem moe of ziek voelt of slecht geslapen heeft, neem dan die dag uw temperatuur niet op.

Meer vragen
Aankoop en levering
1. Ik heb een bestelling geplaats. Ik verwachtte een bevestigingsmail met de gegevens om de betaling te kunnen uitvoeren maar ik heb nog niets ontvangen.

Onze bevestigingsmail wordt waarschijnlijk in je spam box gezet. Anders gelieve contact met ons opnemen.

2. Kunt u leveren naar Nederland? Anders, hoe kan ik uw producten kopen?

We bieden geen levering aan buiten het Belgische grondgebied. Je kunt evenwel uw bestelling plaatsen bij één andere distributeur van Valley Electronics productgamma.

3. Hoeveel tijd is er tussen het plaatsen van een bestelling en het ontvangen?

Het pakje wordt binnen de 1-3 werkdagen geleverd volgend op de dag van bestelling indien er met bankkaart of kredietkaart betaald wordt. Bij een overschrijving moet je rekenen op 1 à 2 bijkomende dagen.

Meer vragen
Onderdelen en service
1. Ik ben mijn handleiding kwijt. Kunt u mij een nieuwe opsturen?

Je kunt onze gebruiksaanwijzingen downloaden op dit pagina.

Indien je een nieuw exemplaar op papier wenst, gelieve dan contact met ons op te nemen.

2. De temperatuursensor van mijn pearly werkt niet meer. Kunnen we het veranderen?

Ja, je kunt een nieuwe sensor voor pearly bestellen via onze webshop, accessoires sectie. Houd er rekening mee dat voor het vervangen van de sensor op pearly het apparaat moet worden geretourneerd.

3. Hoe kan ik de data van mijn Lady-Comp printen?

Je kunt een PDF rapport van je cyclusgegevens krijgen. Volg de instructies op deze pagina.

Meer vragen
Technische vragen
1. Wordt Lady-comp geaccepteerd in handbagage op de luchthaven?

Over het algemeen is het mogelijk om elektronische apparatuur zoals de Lady-Comp, een camera of zelfs een laptop mee aan boord te nemen. Sommige apparaten die storing kunnen veroorzaken, zoals mobiele telefoons, moeten echter worden uitgeschakeld tijdens het opstijgen en landen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, neemt u contact op met uw vervoerder voor informatie over het beleid inzake het gebruik van elektronische apparaten aan boord.

2. Hebben stemming / somberheid / stress invloed op de resultaten?

Stress ervaren tijdens de folliculaire fase (van de eerste dagen van de menstruatie tot de eisprong) kan ervoor zorgen dat de eisprong al dan niet wordt uitgesteld. Dit kan daarom de lengte van de cyclus verlengen en in sommige gevallen de vruchtbaarheid beïnvloeden. Een onregelmatige cyclus kan ook in verband worden gebracht met een verstoorde levensstijl (vermoeidheid, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, enz.). Als je een onregelmatige cyclus hebt, heb je waarschijnlijk meer rode dagen. De indicaties van het apparaat zijn echter nog steeds 99,3% betrouwbaar.

3. Mijn scherm werkt niet meer. Het apparaat doet het nog wel, maar het scherm is blanco. 

Het scherm moet mogelijk worden vervangen of opnieuw worden gekalibreerd. Neem in dit geval contact met ons op.

Meer vragen