FAQ onderwerpen
Een keuze maken
1. Wat is Lady-Comp?

Lady-Comp is een computer die precies weet wanneer u vruchtbaar bent en wanneer niet. Aan de hand van het opslaan van uw maandstonden en dagelijkse metingen van uw basale temperatuur, geeft de computer een vruchtbaarheidsindicator weer. Uw vruchtbaarheid wordt na het meten weergegeven door een groen (onvruchtbaar) of rood (vruchtbaar) licht die 24u geldig is. De vruchtbaarheidsindicatie is voor 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag dat u het toestel gebruikt (Pearl Index = 0,7).

Meer info

2. Is Lady-Comp ook geschikt tijdens de menopauze?

Ja. Lady-Comp kan gebruikt worden tijdens de peri-menopauze. Wanneer Lady-Comp een uitgestelde of overgeslagen ovulatie waarneemt, zal het toestel dit aanduiden door een flikkerend geel lichtje. Wanneer het groene lichtje verschijnt (onvruchtbaar), kan dit altijd als 99,3% betrouwbare anticonceptie beschouwd worden.

3. Wat is het verschil tussen Lady-Comp en pearly?

Lady-Comp en pearly zijn geschikt voor vrouwen die hun vruchtbaarheid op een veilige en natuurlijke manier willen beheren.

Pearly is compacter dan Lady-Comp en minder duur in aanschaf. Hij heeft echter een lagere temperatuurhistorie en heeft geen kleurendisplay. De Lady-Comp-sensor kan ook door de gebruiker worden vervangen, wat niet het geval is met de parelmoersensor.

Lady-Comp biedt ook gedetailleerde cyclusinformatie en functies ter ondersteuning van de zwangerschap.

Vergelijk onze modellen

Meer vragen
Betrouwbaarheid
1. Hoe betrouwbaar is Lady-Comp?

Het wetenschappelijk onderzoek dat zich toespitst op de betrouwbaarheid van onze cycluscomputers bevestigt dat Lady-Comp effectief een score van 0,7 op de Pearl-Index halen.

Meer over de Pearl Index
Klinische studies over Lady-Comp

2. Is pearly zo betrouwbaar als Lady-Comp?

Ja. Beide toestellen zijn 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag (pearl-index = 0,7).

Meer info

3. Werd Lady-Comp onderzocht door medische experts?

Ja. Meerdere klinische studies toonde duidelijk aan dat de Lady-Comp in staat is om een constante betrouwbaarheid van 99,3% (Pearl Index van 0,7) aan te houden voor de identificatie van onvruchtbare dagen.

Zie de klinische studies
Ze bevelen lady-comp aan

Meer vragen
Gebruiksadvies
1. Indien maandstonden gedurende de dag komen, moeten ze dan enkel aangegeven worden de volgende dag?

Ja. Wanneer de maandstonden tijdens de dag komen, moet u niet M ingeven voor de dag zelf. U moet dat wel doen de volgende morgen, na de temperatuurmeting. Wanneer het toestel u ’s morgens niet om M vraagt, moet u die activeren volgens de procedure die in de handleiding beschreven staat.

2. Ik gebruik momenteel de pil. Wat moet ik doen om naar Lady-Comp over te schakelen?

U moet met de pil stoppen alvorens Lady-Comp te gebruiken. Zolang u de pil neemt, is uw cyclus verstoord door de inname van hormonen. De menstruatie die om de 28 dagen optreedt wordt door de pil gecontroleerd. De pauze van 7 dagen heeft niets te zien met een normale menstruatieperiode. Zolang u de pil neemt, ovuleert u niet. De computer kan dus uw cyclus niet berekenen.

Nadat u gestopt zijn met de pil, krijgt u eerst een onttrekkingsbloeding die u niet als menstruatie mag invoeren. De volgende dag, mag u beginnen meten.

3. Is elke vorm van seksuele relatie uit den boze op dagen wanneer de Lady-Comp geel of rood aanduidt?

Natuurlijk kunt u. U kunt seks hebben met uw partner zolang er geen sperma in contact is met de vagina. Tijdens de rode dagen kunt u kiezen voor een aanvullende methode zoals een condoom.

Meer vragen
Aankoop en levering
1. Ik heb een bestelling geplaats. Ik verwachtte een bevestigingsmail met de gegevens om de betaling te kunnen uitvoeren maar ik heb nog niets ontvangen.

Onze bevestigingsmail wordt waarschijnlijk in uw spam box gezet. Anders gelieve contact met ons opnemen.

2. Kunt u leveren naar Nederland? Anders, hoe kan ik uw producten kopen?

We bieden geen levering aan buiten het Belgische grondgebied. U kunt evenwel uw bestelling plaatsen bij één andere distributeur van Valley Electronics productgamma.

3. Hoeveel tijd is er tussen het plaatsen van een bestelling en het ontvangen?

Het pakje wordt binnen de 1-3 werkdagen geleverd volgend op de dag van bestelling indien er met Paypal of een kredietkaart betaald wordt. Bij een overschrijving moet u rekenen op 1 à 2 bijkomende dagen.

Meer vragen
Onderdelen en service
1. Ik ben mijn handleiding kwijt. Kunt u mij een nieuwe opsturen?

Ja, u kunt onze gebruiksaanwijzingen downloaden op dit pagina.

Indien u een nieuw exemplaar op papier wenst, gelieve dan contact met ons op te nemen.

2. Hoe kan ik de data van mijn Lady-Comp printen?

U kunt een PDF rapport van uw cyclusgegevens krijgen. Volg de instructies op deze pagina.

3. Kan ik een nieuwe oplader bestellen voor Lady-Comp Classic?

Ja. De Europese oplader (220V) voor Lady-Comp Classic is beschikbaar in onze online shop.

Meer vragen
Technische vragen
1. Hoelang werkt Lady-Comp zonder de batterij op te laden/vervangen?

Het toestel kan ongeveer 2 tot 3 maanden gebruikt worden met volle batterijen. De levensduur van de batterij kan toch variëren – afhankelijk van het gebruik.

2. In welk jaar werd Lady-Comp geproduceerd?

Ons eerste toestel, Baby Comp, werd getest en op de markt gebracht vanaf het einde van de jaren ’80, in Zwitserland en in Duitsland, nadat de specifieke sensor die nodig is voor de goede werking van het toestel ontworpen werd. Pearly kwam in 2004 op de markt, nadat de twee anticonceptiemonitors Lady-Comp en Baby-Comp klinisch getest werden. Een nieuwe generatie van onze apparaten, Lady-Comp basic, Lady-Comp en Lady-Comp baby, is in 2015 gelanceerd. In 2021 wordt de nieuwste generatie Lady-Comp gelanceerd, met de functies van Lady-Comp en Lady-Comp baby.

Meer info

3. Wanneer ik mijn pearly aansteek verschijnt “BA:07”.  Wat betekent dit (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017)?

Dit betekent dat de levensduur van de batterij bijna ten einde is en die vervangen moet worden. Het toeste toont de tekens “BA:09” tot “BA:01” naargelang de batterij ontladen is. Wanneer de batterij ontladen is, moet het toestel naar ons teruggestuurd worden om de batterij te vervangen. Verlies van gegevens is echter uitgesloten (enkel voor modellen verkocht tussen 2004 en 2017).

Een nieuwe batterij bestellen

Meer vragen